ADAXIO VET.

Klorhexidindigluconat, miconazolnitrat
CEVA Animal Health A/S
 

Præsentation

Shampoo til hunde med antibakteriel og antifungal effekt.
Shampoo (20 mg)
DeklarationKlorhexidindigluconat 20 mg/ml og miconazolnitrat 20 mg/ml.
BrugsvejledningHund: Vask to gange ugentligt indtil symptomerne aftager. Herefter vaskes en gang ugentligt, eller efter behov, for at holde tilstanden under kontrol. Dyret skylles grundigt med rent vand og produktet appliceres flere steder og masseres ind i pelsen. Der anvendes tilstrækkeligt med produkt til at frembringe skum i pelsen og på huden. Sørg for at shampooen appliceres rundt om læber, under hale og mellem tæerne. Lad dyret stå i 10 min. med shampooen i pelsen og skyl derpå med rent vand. Lad pelsen tørre i et varmt miljø.
DoseringHund: En 200 ml flaske rækker til 6-13 behandlinger for en 15 kg hund, eller 4-8 behandlinger for en 25 kg hund. Vask to gange ugentligt indtil symptomerne aftager. Herefter vaskes en gang ugentligt, eller efter behov, for at holde tilstanden under kontrol.Se desuden brugsvejledning.
OpbevaringMå ikke opbevares over 25°C. Må ikke opbevares koldt og må ikke fryses.
UdleveringsstedApotek
Udl. bestemmelseB.
HoldbarhedI salgspakning: 2 år. Efter første åbning af den indre emballage: 3 måneder.
Pakninger
Pakninger
VIF-nummer Nordisk varenr Pakning Pris excl. moms
27692 047666 1 x 200 ml 121,56  
 

Mere information om produktet

Virkningsmekanismer/egenskaber
Klorhexidindigluconat er et desinfektionsmiddel med virkning overfor Grampositive og Gramnegative bakterier. Det er både bakteriostatisk og baktericidt afhængig af den anvendte koncentration. Klorhexidindigluconat er inkorporeret i produktet for dets aktivitet mod Staphylococcus pseudointermedius. Miconazolnitrat er et imididazol svampemiddel, der er aktivt over for gærsvamp som Malassezia pachydermatis. Høje koncentrationer af klorhexidindigluconat og miconazolnitrat opnås i pelsen og på huden ved at lade shampooen virke i 10 minutter. Stofferne absorberes dårligt fra huden og det gastrointestinale system.
Indikationer
Hund: Behandling og kontrol af seborroisk dermatitis associeret med Malassezia pachydermatis og/eller Staphylococcus pseudointermedius.
Bivirkninger
I sjældne tilfælde kan hunde med atopi udvise forbigående kløe eller erythematøse reaktioner efter behandling. I meget sjældne tilfælde kan hunde udvise hudreaktioner (kløe og rødmen) efter behandling.
Kontraindikationer
Bør ikke anvendes i tilfælde af overfølsomhed over for de aktive stoffer, adjuvanser eller et eller flere af hjælpestofferne.
Interaktioner
Ikke relevant.
Drægtighed, diegivning og laktation
Der er ikke set teratogen påvirkning, ligesom der ikke er set føtal el. maternel toxicitet pga. klorhexidin el miconazol hos laboratoriedyr ved de anbefalede doser. Sikkerheden ved anvendelse til drægtige og lakterende hunde er imidlertid ikke undersøgt. Produktet bør derfor kun bruges efter den ansvarlige dyrlæges vurdering af fordele og ulemper. Hvalpe bør ikke have adgang til moderdyr, før pelsen er tør.
Cave
Kun til udvortes brug. Ved kontakt med øjne: Skyl med rigeligt vand. Lad ikke dyret slikke pelsen under vask eller inden pelsen er tør. Undgå, at dyret indånder produktet eller får det i næse eller mund under vask.
ViNordic | Lersø Parkallé 101 | 2100 København Ø | www.vinordic.org | Telefon: +45 39 27 09 25 | Mail: info@vinordic.org